Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2020

Завдяки прокуратурі припинено незаконне користування 17 га сільськогосподарських земель в охоронній зоні

                         

Миколаївською місцевою прокуратурою № 1 за результатами вивчення стану законності в сфері земельних відносин встановлено факт самовільного зайняття земель сільськогосподарського призначення площею 17 га, до складу якої входили землі в охоронюваній зоні, розташованої поблизу с. Ковалівка Миколаївського району Миколаївської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що працівник сільськогосподарського підприємства в порушення вимог чинного законодавства, самовільно зайняв, обробив та засіяв соняшником земельні ділянки, до складу яких входило понад 2,5 га земель в охоронюваній зоні під лінією електропередач ПЛ-35кВ «Ковалівка-Покровка».

Вказаними протиправними діями державним інтересам завдано збитків на загальну суму понад 20 тисяч гривень.

За результатами розслідування з підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.197-1 КК України та узгоджено покарання у виді штрафу.

Наразі обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості місцевою прокуратурою скеровано до суду.

Окрім цього, за втручання прокуратури області обвинувачуваним у повному обсязі відшкодовано державі в особі територіальної громади Ковалівської сільської ради шкоду, заподіяну внаслідок самовільного зайняття особою  земельних ділянок.  

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1 

кількість переглядів: 1765