Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2020

Понад 680 тис гривень збитків - головному агроному та колишньому директору державного підприємства повідомлено про підозру

                           

17 вересня 2020 року, Миколаївською місцевою прокуратурою № 1 при оперативному супроводі управління Служби Безпеки України в області головному агроному та колишньому директору Державного підприємства «Племрепродуктор «Степове» повідомлено про підозру в розтраті чужого майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у липні 2020 року головний агроном державного підприємства, маючи ввірене майно – зерно пшениці урожаю 2020 року, через  несумлінне ставлення до своїх службових обов’язків, здійснив розтрату вказаного майна на користь третіх осіб, шляхом його реалізації. Внаслідок вказаних дій, державним інтересам було завдано матеріальних збитків на загальну суму понад 680 тисяч гривень.

Крім того,   18 вересня 2020 року повідомлено про підозру колишньому виконувачу обов’язків директора державного підприємства «Племрепродуктор «Степове» у неналежному виконанню своїх службових обов’язків, що виразилось у відсутності контролю за збором врожаю, внаслідок чого треті особи заволоділи майном  підприємства. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1529