Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2020

Реагування прокуратури забезпечило повернення громаді Миколаєва 10 га інвестиційно - привабливих земель

                            

Органами прокуратури області вкотре  забезпечено повернення земель міста Миколаєва його територіальній громаді.

Зокрема, одне з підприємств міста, на підставі укладеного з міською радою договору, отримало у 2013 році в довгострокову оренду земельну ділянку у Корабельному районі міста площею 10 га для розміщення на ній об’єктів відпочинку та спорту вартістю понад 20 млн грн. Незважаючи на можливість отримання прибутку від використання ділянки у власних цілях, починаючи з 2018 року, підприємство припинило сплачувати до бюджету міста орендну плату.

Вказане безвідповідальне ставлення орендаря до виконання своїх договірних обов’язків стало підставою для стягнення фіскальним органом заборгованості перед бюджетом у судовому порядку.

Водночас, наведене порушення вимог земельного законодавства та умов договору залишилося без належного реагування з боку власника майна – Миколаївської міської ради, якою заходів до розірвання договору та повернення землі не вжито.

Виявивши вказаний випадок, органи прокуратури вжили вичерпних заходів для захисту інтересів громади міста Миколаєва та звернулись до господарського суду області з позовом про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки та зобов’язання підприємства – порушника повернути її Миколаївській міській раді.

Розглянувши позов, суд беззаперечно підтримав позицію прокурора та 23.09.2020 ухвалив рішення про задоволення позовних вимог у повному обсязі.

Таким чином, виключно реагування органів прокуратури на безвідповідальне, з порушенням вимог закону та умов договору користування товариством землями комунальної власності та бездіяльність органу місцевого самоврядування забезпечило ухвалення судового рішення про повернення земельної ділянки громаді міста Миколаєва.
       
Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1421