Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2020

За позовом прокуратури суд стягнув з підприємця 610 тис грн шкоди, завданої перевезенням вантажу з порушенням вагових параметрів

                               

Господарським судом Миколаївської області задоволено позов Первомайської місцевої прокуратури про стягнення з суб’єкта господарювання  610 тис грн шкоди, завданої перевезенням вантажу з порушенням вагових параметрів.

Так, органами Укртрансбезпеки виявлено факт здійснення підприємцем послуг з перевезення вантажу з перевищенням нормативно визначених вагових параметрів більш ніж  у 2 рази.  Вказане стало підставою для нарахування органом контролю плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування у сумі 610 тис. грн.
          
Оскільки перевізником нараховану плату у добровільному порядку не сплачено, а органами Укртрансбезпеки належних заходів до її стягнення не вжито, прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом,
       
Розглянувши позов за участю представника обласної прокуратури, суд повністю підтримав позицію прокурора та стягнув з підприємця – перевізника нараховану плату.

Отже, завдяки реагуванню прокуратури забезпечено ухвалення судового рішення про стягнення до бюджету  більш ніж півмільйона гривень, чим покаране свавілля щодо транспортування вантажів надмірної ваги.
       
Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1918