Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2020

20 тисяч гривень за закриття кримінального провадження – у Миколаєві судитимуть поліцейського за замах на шахрайство та підбурювання до надання неправомірної вигоди

                         

Миколаївська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно оперуповноваженого відділу кримінальної поліції Центрального відділу поліції Головного управління Нацполіції в Миколаївській області, який обвинувачується у вчиненні закінченого замаху на заволодіння майном потерпілого шляхом обману (шахрайство) та підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення нею в інтересах того, хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 190 та  ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст.15, ч. 3 ст. 369 КК України).

За версією слідства, у серпні 2020 року оперуповноважений обманом намагався заволодіти грошовими коштами жителя м. Миколаєва у сумі 20 тисяч гривень та підбурив його до спроби надати неправомірну вигоду дізнавачу за непритягнення його до кримінальної відповідальності за вчинення майнового злочину та закриття кримінального провадження.

19 серпня 2020 року правоохоронця затримано безпосередньо після отримання ним грошових коштів від потерпілого у порядку ст. 208 КПК України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1599