Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2020

Завдяки правоохоронцям призупинено процедуру реалізації бази відпочинку «Авіатор» у с. Рибаківка

                             

Миколаївська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області, які у змові з суб’єктом оціночної діяльності, маючи на меті одержання будь-якої неправомірної вигоди для самих себе чи іншої фізичної або юридичної особи всупереч інтересам служби, вчинили дії, що спричинили тяжкі наслідки інтересам держави (ч. 2 ст. 364 КК України).

Встановлено, що посадовці відділу ДВС в ході здійснення примусової реалізації бази відпочинку «Авіатор» площею 471 кв. м., розташованої  у  с. Рибаківка та перебуває у господарському віданні боржника КП «Миколаївський міжнародний аеропорт», замовили оцінку зазначеного комплексу у суб’єкта оціночної діяльності, яка склала 1 100 000 грн. У подальшому виставили зазначене майно на продаж на одній з електронних платформ.

Однак, середня вартість схожих об’єктів нерухомості на узбережжі Чорного моря у 7 разів вища, ніж оціночна вартість цього комплексу.

Крім того, процедура виставлення на продаж відбулася із численними порушеннями ст. 57 ЗУ «Про виконавче провадження».

З метою забезпечення кримінального провадження та уникнення реалізації майна по заниженій вартості  до суду скеровано клопотання про накладення арешту на зазначений об’єкт, яке судом задоволено.

Заходи із блокування реалізації соціально важливого об’єкту проводилися управлінням Служби безпеки України в Миколаївській області спільно з Нацполіцією в області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.  

Розслідування триває.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1530