Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2021

Завдяки прокуратурі державі повернуто сільгоспземлі, на яких здійснювався незаконний видобуток піску

                      

За результатами розгляду апеляційної скарги Миколаївської обласної прокуратури, постановою Миколаївського апеляційного суду від 19.01.2021 скасовано незаконне судове рішення районного суду та ухвалене нове - про  задоволення позову прокурора щодо примусового припинення права власності фізичних осіб на земельні ділянки біля с. Каравелове у Вітовському районі загальною площею 6 га вартістю майже 200 тис. грн.  та повернення їх державі.

У суді доведено, що фізичні особи, отримавши у безоплатному порядку земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, використовували їх для незаконного видобутку корисних копалин місцевого значення – піску, а не за цільовим призначенням. Як наслідок,  на землях утворився котлован площею 3,25 га та глибиною до 10 м., що призвело до фактичного виведення їх з сільськогосподарського обороту.

Сподіваємось, що вказане рішення суду стане застереженням для недобросовісних осіб, які, отримавши у власність майно, використовують його всупереч вимогам законодасавства та інтересам суспільства, прикриваючись непорушністю права власності.
 
 Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1170