Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2021

У минулому році до відповідальності за корупційні правопорушення притягнуто 117 депутатів місцевих рад (ДІАГРАМА)

                            

Завдяки  налагодженій співпраці між правоохоронними органами області,  упродовж 2020 року складено 510 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. З усієї кількості протоколів 417 складено за статтею 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю),   93 - за статтею 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Прокурорами забезпечено участь у розгляді судами 369 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, за результатами розгляду яких адміністративне стягнення у вигляді штрафу накладено на 235 осіб на загальну суму 156,6 тис грн.

До відповідальності з накладенням стягнення у вигляді штрафу притягнуто:
- 117 депутатів місцевих рад;
- 50 посадових осіб органів місцевого самоврядування;
- 6 колишніх працівників органів Національної поліції;
- 9 працівників органів державної кримінально-виконавчої служби;
- 1 державної податкової служби;
- 52 інших посадових осіб, у т.ч. юридичних осіб публічного права.

До прикладу, рішенням Доманівського районного суду, залишеним без змін Миколаївським апеляційним судом, старшого державного ревізора-інспектора відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Южноукраїнського управління Головного управління Державної податкової служби у Миколаївській області визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч.ч. 1, 2 ст.172-7 КУпАП, з накладенням адміністративного стягнення у виді штрафу у розмірі 3400 грн.

Установлено, що податківець провела ряд камеральних перевірок стосовно суб’єкта господарювання, з якою пов’язана особистими, родинними зв’язками (сестра чоловіка), в установлений законом строк про виникнення реального конфлікту інтересів безпосереднього керівника не повідомила та прийняла відповідні рішення в цих умовах.

У порядку, передбаченому Законом України «Про запобігання корупції», органами обласної прокуратури внесено 47 подань, які розглянуті. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 10 осіб.

 
Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1477