Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2021

Прокуратура вимагає повернути державі незаконно передані в суборенду освітянські землі площею 46,6 га

                          

Ухвалою господарського суду Миколаївської області відкрито провадження у справі за позовом Первомайської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області щодо визнання недійсним договору про сумісне використання землі площею 46,6 га вартістю 3,1 млн грн, укладеного між Станіславчицькою загальноосвітньою школою та товариством з обмеженою відповідальністю, та повернення землі навчальному закладу.

Прокуратурою встановлено, що у 2015 році Головним управлінням Держземагенства в області зазначену землю було передано в оренду навчального закладу для дослідних і навчальних цілей. 

У подальшому орендарем, з порушенням умов договору оренди та вимог земельного законодавства, такі землі на підставі угоди про сумісне використання передано у фактичну суборенду комерційного товариству. Разом з тим, передача земель в суборенду відбулась із фактичною зміною цільового призначення на ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що є порушенням вимог ст. 8 Закону України «Про оренду землі».

З метою усунення порушень прокуратурою до господарського суду Миколаївської області подано відповідну позовну заяву.

За інформацією Первомайської окружної прокуратури

кількість переглядів: 1473