Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2021

Працівники прокуратури продовжують удосконалювати діяльність щодо протидії корупції (ФОТО, ДІАГРАМА)

                      

24 червня 2021 року у Миколаївській обласній прокуратурі відбувся семінар на тему: «Ефективність реалізації прокурорами повноважень під час забезпечення участі у розгляді судами справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, та застосування положень частини 3 статті 65-1 Закону України «Про запобігання корупції» щодо внесення подань».

Навчальний захід організовано та проведено відділом забезпечення діяльності у сфері запобігання та протидії корупції обласної прокуратури для керівників окружних прокуратур, їх заступників та прокурорів, які відповідно до розподілу обов’язків відповідають за вказаний напрямок роботи.

 

 

 

 

 

 

 

До участі у семінарі запрошено представників Миколаївського апеляційного суду, управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області та Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки.   

Відкрив навчальний захід заступник керівника обласної прокуратури Денис Ільченко. Він наголосив на основних засадах прокурорської діяльності у сфері запобігання та протидії корупції поза межами кримінального судочинства, звернувши увагу присутніх на те, що якісна участь прокурорів в суді є однією з ключових складових дотримання законності під час судового процесу, у тому числі запорукою доведення винуватості осіб, які притягаються до відповідальності, а також на здійснення прокурорами ефективного реагування шляхом внесення подань у порядку ч. 3 ст. 65-1 Закону України «Про запобігання корупції».

У ході семінару обговорено проблемні питання практичної діяльності у цій сфері, пов’язані у першу чергу з відсутністю чітко визначених вимог законодавства, а також сталої судової практики з розгляду зазначеної категорії справ, наявною великою кількістю оціночних понять. Зосереджено увагу учасників семінару на незмінності позиції стосовно обов’язкового притягнення осіб, винних у вчиненні правопорушень, пов’язаних з корупцією, до передбаченої законом відповідальності та вжиття заходів до усунення негативних наслідків, спричинених такими діями.

Загалом, у поточному році прокурорами забезпечено участь у розгляді судами 218 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані  з корупцією. За результатами розгляду протоколів адміністративне стягнення у вигляді штрафу накладено на 160 осіб. Для порівняння, у минулому році штрафи накладено на 36 осіб.

 

 

 

 

 

                                                                                          

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1100