Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2022

14 тис грн – саме за таку ціну житель Миколаївщини оцінив інтереси національної безпеки

                                 

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури слідчими слідчого відділу Служби безпеки України в області повідомлено про підозру 60-річному жителю Миколаївського району за фактом пособництва у готуванні до диверсії (ч.5 ст. 27, ч.1 ст. 14, ч. 1 ст. 113 КК України).  

За даними слідства, чоловік з вересня по листопад минулого року, отримавши завдання від представників спецслужб РФ, був залучений до збирання відомостей про ділянки місцевості берегової лінії Березанського лиману в районі Очаківської ОТГ Миколаївського району для подальшого використання отриманої інформації у підготовці до вчинення вибухів об’єктів, що мають важливе господарське чи оборонне значення.

За вказані дії він 17 листопада 2021 отримав 12 тис грн, за які придбав квадракоптер, за допомогою якого продовжував здійснювати відеофіксацію найбільш сприятливих ділянок місцевості для проведення десантування диверсійно-розвідувальних груп РФ та виготовлення «схронів» для їх боєприпасів.

У період з грудня 2021 по січень 2022 років підозрюваний після виконання нового завдання – здійснити відеозйомку місцевості, на якій можна непомітно розмістити спеціально облаштовані тайники з бойовими припасами для проведення вибуху, спрямованого на зруйнування або пошкодження  мосту зі шлюзом на дамбі через Березанський лиман, та передачі ворогу відзнятого відеоматеріалу, одержав від представників спецслужб РФ грошову винагороду в розмірі ще 2 тис грн. 

У подальшому представники РФ, використовуючи вищезазначений відеоматеріал, виготовили щонайменше одну схованку, до якої помістили 8 протитанкових мін, 11 тротилових шашок та 2 підривачі до протитанкових мін.

Однак реалізувати свій злочинний план зловмисникам не вдалося, а їхні дії не були доведені до кінця у зв’язку з вилученням оперативниками всіх боєприпасів в ході спецоперації.

12.04.2022 ухвалою суду стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 12.06.2022. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна. 

кількість переглядів: 1808