Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2022

Передали зброю окупантам – повідомлено про підозру ще одному поліцейському, а щодо іншого - обвинувальний акт скеровано до суду

                       

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно вже колишнього працівника відділення поліції № 2 Баштанського райвідділу поліції Головного управління Нацполіції в Миколаївській області, який обвинувачується у колабораційній діяльності  (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що у березні 2022 року, під час окупації міста Снігурівка Миколаївської області, правоохоронець замість того, щоб обороняти місто від загарбників добровільно погодився співпрацювати з ворогом. Він передав військовим формуванням рф табельну зброю та боєприпаси - 9 пістолетів «ПМ» та 18 магазинів до них зі спорядженими патронами. Нині колаборант переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території.

Також, 31 серпня 2022 року повідомлено про підозру ще одному співробітнику цього відділення поліції у колабораційній діяльності, який, отримавши службовий пістолет «ПМ» з 2 магазинами до нього зі спорядженими патронами для оборони міста Снігурівки та району, добровільно віддав свою зброю окупантам.

Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР, розташованого у місті Миколаєві, за оперативного супроводу управління СБУ в області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

 

кількість переглядів: 1258