Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2022

У прокуратурі обговорили питання додержання прав ув’язнених та засуджених осіб на належне медико-санітарне забезпечення в умовах воєнного стану (ФОТО)

                                   

28 вересня 2022 року першим заступником керівника Миколаївської обласної прокуратури Денисом Фальченком проведено нараду щодо додержанням прав ув’язнених та засуджених осіб на належне медико-санітарне забезпечення в умовах воєнного стану.

Участь у нараді взяли представники філії державної установи «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в Миколаївській та Одеській областях, державної установи «Миколаївський слідчий ізолятор», управління охорони здоров’я Миколаївської обласної військової адміністрації та ГУНП в Миколаївській області.

Денис Фальченко звернув увагу присутніх на те, що Європейським судом з прав людини відсутність належної медичної допомоги визнається нелюдським поводженням та суперечить ст. 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Медична допомога, яка надається в’язням, має бути належною та відповідати тому рівню допомоги, яку державні органи зобов’язалися надавати для всього населення.

Водночас, прокурорськими перевірками виявлено порушення вимог законодавства у сфері охорони здоров’я у діяльності філії державної установи «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в Миколаївській та Одеській областях та її медичних частин,  установ виконання покарання та попереднього ув’язнення, органів Національної поліції.

З метою усунення виявлених порушень вимог законодавства, за результатами проведених перевірок органами обласної прокуратури внесено 14 документів реагування.

Під час наради особливу увагу її учасників звернуто на наявні проблемні питання, існування яких сприяє порушенню права ув’язнених та засуджених на охорону здоров’я, та необхідність підвищення рівня взаємодії між державними органами та установами з метою забезпечення належної реалізації такими громадянами своїх прав.

 

кількість переглядів: 969