Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2022

У Миколаєві судитимуть ще двох «навідників вогню»

                                

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох мешканців м. Миколаєва за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч.3 ст. 114-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що 50-річний та 31-річний чоловіки, не сприймаючи державну владу в Україні та сповідуючи ідеї проросійської спрямованості, з метою надання допомоги державі-агресору у веденні агресивної війни проти України, на систематичній основі збирали та поширювали через антиукраїнський телеграм-канал інформацію про направлення, переміщення озброєння, розташування та переміщення підрозділів Збройних Сил України у місті та області.

Обвинувачені перебувають під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого відділу Служби безпеки України в області.

За вказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1264