Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2022

Виправдовувала та заперечувала збройну агресію рф проти України – стосовно мешканки Первомайська обвинувальний акт скеровано до суду

                           

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканки м. Первомайськ за фактом поширення матеріалів щодо виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, зловмисниця у червні 2022 року через заборонену в Україні соціальну мережу «Одноклассники» поширювала матеріали, які заперечують збройну агресію рф проти України, та публікувала на власній сторінці посилання з соціальних груп, які глорифікують представників армії держави-агресора.

Досудове розслідування здійснювалося Первомайським районним відділом поліції за оперативного супроводу управління Служби безпеки в області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 223