Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2022

Суд взяв під варту посадовця ГУ Держгеокадастру та відсторонив від посади

                          

21 грудня 2022 року Центральний районний суд м. Миколаєва задовольнив клопотання Миколаївської обласної прокуратури та обрав посадовій особі ГУ Держгеокадастру у Миколаївській області запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млн грн та відсторонив від займаної посади.

Як повідомлялось раніше, посадовець підозрюється у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).  За даними слідства, підозрюваний підписав наказ про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення та передачі у власність чотирьом громадянам земельних ділянок загальною площею майже 4 га, які знаходяться у межах регіонального ландшафтного парку «Приінгульський» та відносяться до категорії земель природно-заповідного фонду.

Дії посадової особи призвели до вибуття з державної власності земельних ділянок природно-заповідного фонду, що завдало тяжких наслідків інтересам держави на загальну суму понад 300 тис грн.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 841