Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2023

Розкрадання дизпалива Укрзалізниці на суму 1, 8 млн грн – на Миколаївщині судитимуть працівників локомотивного депо (ФОТО)

                                 

Миколаївська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої злочинної групи - начальника локомотивного депо і двох його підлеглих,  за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану (ч.5 ст.191 КК України).

За даними слідства, 44-річний керівник локомотивного депо разом зі своїми підлеглими, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснили розтрату більш ніж 70 тисяч літрів дизельного пального, що належить акціонерному товариству «Укрзалізниця», шляхом передачі  на користь третіх осіб.  

Внаслідок таких дій фігуранти завдали збитків АТ «Укрзалізниця» на суму 1,8 млн грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

Крім того, одному з фігурантів повідомлено ще про підозру за фактом незаконного зберігання вогнепальної зброї (ч.1 ст.263 КК України).  

За клопотанням прокурора судом на майно обвинувачених накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУНП в Миколаївській області за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області.

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1274