Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2023

Переправляли військовозобов’язаних через держкордон - викрито трьох мешканців Одеси (ФОТО)

                            

Під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру трьом мешканцям міста Одеса за фактом незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, троє підозрюваних – чоловік та дві жінки, віком від 30 до 52 років, за попередньою змовою організували переправлення чоловіків через державний кордон в умовах воєнного стану. За 6500 доларів США вони виготовляли пакет документів, що дозволяв чоловікам призовного віку безперешкодно перетинати державний кордон. Фігуранти забезпечували клієнтів тимчасовим посвідченням військовозобов'язаного та довідкою військово-лікарської комісії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Правоохоронці встановили два епізоди їх злочинної діяльності, в результаті чого зловмисники отримали 13 000 доларів США.

 

 

 

 

 

 

 

Підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірах від 1 млн грн до 3 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ НП в Миколаївській  області, за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в області.

За скоєне зловмисникам загрожує до дев’яти років ув’язнення.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 987