Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2023

Зайняли псевдопосади на Миколаївщині – судитимуть чотирьох мешканок Снігурівки (ФОТО)

                                              

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 4-х мешканок міста Снігурівки Баштанського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що жінки, віком від 56 до 67 років, добровільно погодилися на співпрацю з державою-агресором та обійняли посади у незаконних органах влади на тимчасово окупованій території, а саме «керівника апарату Голови військово-цивільної адміністрації м. Снігурівки та Снігурівського району», «начальника відділу соціальних виплат військово-цивільної адміністрації м. Снігурівки та Снігурівського району Херсонської області», «головного бухгалтера військово-цивільної адміністрації м. Снігурівки та Снігурівського району Херсонської області» та  «начальника відділу житлово-комунального господарства військово-цивільної адміністрації Снігурівського району».

 

 

 

 

 

 

 

 

Підозрювані організовували роботу ввірених відділів окупаційної адміністрації та здійснювали керівництво їх діяльністю; формували та передавали звітність про роботу вказаних відділів, пов’язаних з т.зв. соціальними виплатами; проводили обстеження зруйнованого майна та  складали кошториси для подальшої передачі цих відомостей представникам держави-агресора; нараховували та видавали заробітну плату працівникам військово-цивільної адміністрації та місцевим мешканцям.

За свою роботу підозрювані отримували заробітну плату у рублях.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого відділу Служби безпеки України в області.

За вказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 940