Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2023

Виготовляв та поширював матеріали, у яких прославляв дії військових рф на території України – мешканця Южноукраїнська взято під варту

                                  

29 березня 2023 року Южноукраїнським міським судом задоволено клопотання слідчого, погоджене з процесуальним керівником Южноукраїнського відділу Вознесенської  окружної прокуратури, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі понад 200 тис грн 27-річному мешканцю м. Южноукраїнська, який підозрюється у виготовленні та поширенні матеріалів про виправдовування та визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний після початку збройної агресії рф проти України виготовляв відеоматеріали, у яких виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію російських військових. У подальшому виготовлені відеоматеріали завантажував для перегляду невизначеному колу осіб через власний аккаунт відеохостингу «YouTube».

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції №3 Вознесенського РУП ГУ Нацполіції в області за оперативного супроводу співробітників управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 881