Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2023

На Миколаївщині судитимуть організовану групу «гауляйтерів» окупаційної «адміністрації Снігурівського району (ФОТО)

                                        

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої злочинної групи за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Слідством встановлено, що у 2022 році, під час окупації військовими рф Снігурівської територіальної громади створено незаконний орган влади – так звану «Військово-цивільну адміністрацію Снігурівського району Херсонської області», керувати якою призначено 47-річного проросійськи налаштованого мешканця міста Миколаєва.

Псевдокерівник, усвідомлючи, що одноосібно він не зможе виконувати покладені на нього окупаційною владою обов’язки, створив стійке злочинне угруповання з числа місцевих мешканців. До складу групи він залучив колишнього мера Снігурівки та депутатку районної ради Баштанського району, яких призначив своїми заступниками.

 

 

 

 

 

 

 

 

На займаних псевдопосадах зловмисники співпрацювали з окупаційною адміністрацією держави-агресора– так званої «ВЦА Херсонської області», висвітлювали свою діяльність в засобах масової інформації, проводили бесіди, наради, зібрання, приймали участь у інших публічних заходах з мешканцями м. Снігурівка, агитувати їх приєднатися до рф та підтримувати дії країни-агресора.

Крім того, зловмисники, у період з 23 по 25 вересня 2022 року, на окупованій території Снігурівської територіальної громади організували та провели псевдореферендум щодо входження до складу рф.

Підозрювані перебувають у розшуку. У ході досудового розслідування суд наклав арешт на майно підозрюваних – житлові будинки, квартири, транспортні засоби, земельні ділянки на загальну суму майже 8 млн грн .

Досудове розслідування здійснювалось СБУ в Миколаївській області

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1035