Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2023

Обійняв посаду у псевдооргані на Херсонщині – судитимуть чергового колаборанта

                                

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 42-річного мешканця м. Нова Каховка Херсонської області за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, підозрюваний добровільно пішов на співпрацю з ворогом та зайняв посаду так званого «начальника Дар’ївської виправної колонії (№3) Управління служби виконання покарань по Херсонській області створеному окупаційною владою на тимчасово окупованій території Херсонщини.

Перебуваючи на псевдопосаді, він виконував службові обов’язки, покладені на нього окупаційною владою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось
слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 818