Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2018

Заробіток на дітях — прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно зловживань колишнього начальника відділу освіти Первомайської РДА

                                           

За результатом досудового розслідування Первомайською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника відділу освіти Первомайської райдержадміністрації, яка обвинувачується у зловживанні службовим становищем при виконанні робіт з заміни вікон у Жовтневій ЗОШ І-ІІ ступеня Первомайського району.

Установлено, що будучи начальником відділу освіти, зловживаючи своїм службовим становищем, підписала з місцевими приватними підприємствами договір щодо капітального ремонту навчального закладу, в якому було значно завищено вартість віконних блоків та, за результатами виконання якого, приватні підприємств отримали надприбутки за рахунок бюджетних коштів.

У результаті протиправних умисних дій посадовця з бюджету безпідставно втрачено понад 205 тис. грн.

ЇЇ дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, тобто умисне з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди іншою юридичною особою, використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, яке завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам, що спричинило тяжкі наслідки).

30 березня 2018 року обвинувальний акт скеровано до Первомайського міськрайонного суду для розгляду по суті.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 3174