Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2018

Прокуратура реагує на неправильне застосування судами закону України про кримінальну відповідальність

                                             

Апеляційним судом Миколаївської області за апеляційною скаргою першого заступника прокурора області скасовано вирок Жовтневого районного суду Миколаївської області від 29.08.2017, яким 26 річного мешканця Вітовського району за крадіжку майна, вчинену повторно, з проникненням у житло (ч. 3 ст. 185 КК України) засуджено до покарання у виді позбавлення волі на 3 роки, що є мінімальним покаранням, визначеним санкцією вказаної статті, та на підставі ст. 71 КК України, частково приєднано до призначеного покарання невідбуте покарання за вироком того ж  суду від 08.12.2014 та остаточно призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки 1 місяць. 

Підставою для оскарження першим заступником прокурора області ухваленого вироку стало неправильне застосуванням закону України про кримінальну відповідальність.

Апеляційний суд визнав слушними доводи прокурора про неправильне застосування закону України про кримінальну відповідальність при призначенні зловмиснику остаточного покарання за сукупністю вироків відповідно до приписів ч. 1 ст. 71 КК України, оскільки відповідно до ч. 4 ст. 71 КК України, остаточне покарання за сукупністю вироків, має бути більшим від покарання, призначеного за новий злочин, а також від невідбутої частини покарання за попереднім вироком.

Вироком апеляційного суду області від 13.06.2018 визначено вважати С. засудженими за ч. 3 ст. 185 КК України до покарання у виді 3 років позбавлення волі. На підставі ст. 71 КК України до призначеного покарання частково приєднано невідбукту частину покарання, призначеного за вироком Жовтневого районного суду Миколаївської області від 08.12.2014, та остаточно призначено покарання у виді позбавлення волі 4 роки 1 місяць.

Загалом, упродовж поточного року за апеляційними скаргами прокурорів скасовано вироки суду першої інстанції у зв’язку з неправильним застосуванням закону України про кримінальну відповідальність та ухвалено нові вироки судом апеляційної інстанції стосовно 20 осіб.


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 3861