Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2018

Миколаївщина увійшла до трійки лідерів в Україні по розкриттю злочинів (ФОТО, ВІДЕО)

                             

Про це повідомив прокурор Миколаївської області Тарас Дунас під час спільної прес-конференції керівників правоохоронних органів Миколаївщини щодо стану протидії злочинності у Миколаївській області упродовж  І півріччя 2018 року, яка відбулась  у четвер, 12 липня.

У заході також взяли участь керівники Служби безпеки в області Олексій Лях, Нацполіції в області Олександр Анохін та фіскальної служби в області Володимир Копіца.

Прокурор Миколаївської області Тарас Дунас, у своєму вступному слові зазначив, що перед зустріччю з журналістами за участю голови ОДА Олексія Савченка проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів регіону, на якій підведено підсумки роботи по боротьбі із злочинністю та визначено пріоритети на наступний період.

Так, Миколаївщина увійшла до трійки лідерів в Україні по розкриттю злочинів, а серед відповідних по розміру і кількості населення областей – на першому місці!

Зменшилась кількість зареєстрованих кримінальних правопорушень на 6,3%. Рівень злочинності на 10 тис. населення склав 87,9 злочинів, що на 24,7 правопорушення менше ніж у минулому році . Відбулось зменшення кількості зареєстрованих крадіжок (-7,4%), грабежів (-20,4%), розбоїв (-58%). Суттєво (на 6,6%, або з 458 до 488) покращилась ситуація з виявлення кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів.

Припинено діяльність  4 організованих груп,  які вчиняли кримінальні правопорушення у сфері земельних відносин та комунальної власності, а також злочини пов'язані із незаконним обігом наркотичних засобів.

Зменшилась кількість тяжких кримінальних правопорушень на 8,5% (у державі -11,9%), середньої тяжкості на 3,5% (у державі на 13,5%) та невеликої тяжкості на  8,9% (у державі на 8,3%).
 
Активізовано роботу з виявлення кримінальних правопорушень, пов’язаних із торгівлею людьми. Зокрема, у поточному році обліковано  14 таких злочинів, проти 6 за аналогічний період минулого року.

Вже третій рік поспіль не допущено жодного озброєного протистояння під час збору врожаю, захоплень земель чи підприємств. “Ніякого напливу злочинності, про який говорять окремі депутати і представники громадськості, в Миколаївській області немає. Робота правоохоронних органів, насамперед, спрямована на попередження злочинів”, - зазначив прокурор області Т. Дунас.

Відповідаючи на питання журналістів щодо розслідування справи,  фігурантом якої є  депутат Миколаївської міськради за підозрою у розкраданні бюджетних коштів, прокурор області повідомив, що днями йому повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри і висунуто нову.  “У порівнянні із попереднім повідомленням про підозру розширено і конкретизовано фактичні обставини вчинення кожного кримінального правопорушення, та дії підозрюваного додатково кваліфіковано за 2 епізодами щодо заволодіння бюджетними коштами під час здійснення ремонту покрівель будинків у м. Миколаєві”, - додав Т. Дунас.

Олексій Лях повідомив журналістів про результати роботи УСБУ в області. Зокрема, кількість розслідуваних слідчими УСБУ в області кримінальних проваджень вдвічі зросла - 103 проти 51 у І півріччі минулого року.  До суду направлено 5 обвинувальних актів, з них: 1 обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи у складі шести  осіб, які шахрайським шляхом заволодівали правом на майно і нерухомим майном територіальної громади, громадян, коштами державних і комерційних банків, фізичних осіб, транспортними засобами юридичних і фізичних осіб, 1 обвинувальний акт за фактом незаконного придбання  спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, 1 - за фактом порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експертному контролю, 1 - за фактом контрабанди культурних цінностей, 1 - за фактом надання неправомірної вигоди посадовій особі, яка займає відповідальне становище. За процедурою спеціального досудового розслідування 2 осіб  засуджено до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У свою чергу, Володимир Копіца зазначив, що робота органів фіскальної служби спрямовуватиметься на викриття та припинення діяльності конвертаційних центрів, незаконного переміщення підакцизних товарів та посилення контролю щодо стягнення податкових платежів до бюджету.

На всі питання журналістів були надані ґрунтовні відповіді.

 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2767