Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2018

Завдяки прокуратурі скасовано свідоцтва про право на спадщину, за якими особи незаконно отримали права на землі вартістю 1,3 млн грн

                                           

У п’ятницю, 10 серпня 2018 року, Арбузинським районним судом задоволено позовні вимоги керівника Первомайської місцевої прокуратури про скасування свідоцтв про право на спадщину за законом трьох осіб на земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 50 га вартітсю 1,3 млн грн, розташовані в межах Рябоконівської сільської ради Арбузинського району. 

Так, за наслідками опрацювання стану законності використання земель в Арбузинському районі, місцевою прокуратурою встановлено, що вказані  ділянки, не зважаючи на припинення права постійного користування після смерті правоутримувача, у 2016 році були незаконно успадковані родичами останнього, про що ними отримано відповідні свідоцтва про право на спадщину. У той же час, відповідно до положень діючого земельного законодавства право постійного користування не може входити до складу спадщини та у спадок не передається.

З метою скасування незаконного оформлення прав на землю керівником місцевої прокуратури подано позов про визнання недійсними та скасування свідоцтв про право на спадщину за законом.

Суд підтримав позицію прокурора та його позовні вимоги задовольнив у повному обсязі. Наразі прокуратурою вживаються заходи до забезпечення реального виконання рішення суду.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2491