Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2018

Справа щодо «конопляного садівника» доведена до логічного завершення в суді

                                      

Судом підтримано позицію процесуального керівника Южноукраїнського відділу Первомайської місцевої прокуратури  та визнано винним  39-річного  жителя міста Южноукраїнська, який вирощував на балконі квартири багатоповерхового будинку рослини конопель.

Як повідомлялось раніше, 12 червня цього року під час проведення правоохоронцями санкціонованого судом обшуку домоволодіння чоловіка було виявлено 19 кущів коноплі, які він вирощував на балконі квартири багатоповерхового будинку, а також прилади за допомогою яких виготовляв наркотичний засіб у вигляді канабісу. 

За наслідками досудового розслідування наприкінці серпня обвинувальний акт стосовно зловмисника скеровано на розгляд до Южноукраїнського міського суду.

28 вересня 2018 року, суд, дослідивши докази та заслухавши позицію прокурора, визнав зловмисника винним у скоєнні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 309 та ч. 1 ст. 310 КК України та призначив покарання у вигляді 2 років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Довідково
Наслідки вживання каннабісу (коноплі): найстрашнішим наслідком вживання є велика ймовірність переходу з коноплі (каннабіса) на «важкі» наркотики. Крім того, тривале вживання веде до погіршення пам'яті, здатності до розуміння, навчання. Людина, що вживає канабіс, відрізняється занепокоєнням, порушенням в емоційній сфері, ослабленням уваги, уривчастими думок, помилковим некритичним ставленням до власного стану. В результаті змінюються фізичні реакції - погіршується відповідна реакція на зовнішні сигнали. Іноді виявляється маячна манія переслідування. А в результаті систематичного вживання з'являються серйозні структурні зміни мозку.
Каннабіс надає навантаження на серце, оскільки викликає очищення пульсу і підвищення кров'яного тиску, розвиваються такі хвороби як бронхіт, фарингіти і рак легенів.


За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2404