Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2018

У прокуратурі області обрано делегатів для участі у роботі всеукраїнської конференції прокурорів (ФОТО)

                                   

У середу, 31 жовтня 2018 року, відбулись збори прокурорів регіональної прокуратури для обрання делегатів на позачергову всеукраїнську конференцію прокурорів, яка відбудеться у грудні цього року  в Генеральній прокуратурі України. 
У зборах прийняли участь 79 прокурорів регіональної прокуратури.

Під час зборів шляхом голосування обрано голову та секретаря зборів, членів лічильної комісії. У ході заходу оголошено кандидатів, які виявили намір бути обраними делегатами на всеукраїнську конференцію прокурорів.

За результатами таємного голосування обрано трьох делегатів – заступника прокурора області Анатолія Жмуру, начальника управління підтримання державного обвинувачення в суді Катерину Краснікову та начальника відділу роботи з кадрами Аллу Пилипчук, які приймуть участь у роботі всеукраїнської конференції прокурорів. 

Також у кожній місцевій прокуратурі Миколаївської області проведено аналогічні збори, на яких обрано по два делегати від кожної прокуратури для участі у конференції.  Зокрема, від Миколаївської місцевої прокуратури № 1 -  це керівник прокуратури Дмитро Левицький та начальник Миколаївського районного відділу цієї прокуратури Максим Митрофанов, від Миколаївської місцевої прокуратури № 2 – керівник прокуратури Євгеній Рябий та прокурор прокуратури Марина Горсточенко, від Баштанської місцевої прокуратури – керівник прокуратури Віта Денисенко та прокурор прокуратури Юрій Грицюк, від Вознесенської місцевої прокуратури — перший заступник керівника прокуратури Григорій Зінич та прокурор прокуратури Євген Путій, від Первомайської місцевої прокуратури — заступник керівника прокуратури Володимир Мельничук та прокурор прокуратури Олексій Літвіненко.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 67 Закону України “Про прокуратуру” найвищим органом прокурорського самоврядування є всеукраїнська конференція прокурорів. Всеукраїнська конференція прокурорів заслуховує звіт Ради прокурорів України про виконання завдань органів прокурорського самоврядування, стан фінансування та організаційного забезпечення діяльності прокуратури; призначає членів Вищої ради юстиції та приймає рішення про припинення їх повноважень відповідно до Конституції і законів України; призначає членів Ради прокурорів України, Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів; затверджує Кодекс професійної етики та поведінки прокурорів та положення про Раду прокурорів України; приймає положення про порядок роботи Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів; звертається до органів державної влади та їх посадових осіб із пропозиціями щодо вирішення питань діяльності прокуратури, розглядає інші питання прокурорського самоврядування та здійснює інші повноваження відповідно до закону.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області


 

кількість переглядів: 2721