Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2018

Порушення вимог фінансового контролю – найбільш поширений вид порушень антикорупційного законодавства у діяльності депутатів місцевих рад

                                  

Результати протидії адміністративним правопорушенням, пов’язаним з корупцією, у поточному році засвідчили, що найбільш поширеним видом правопорушень є порушення антикорупційного законодавства у сфері фінансового контролю.

Упродовж поточного року, спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено та скеровано до суду понад 150 протоколів за ст. 172-6 КУпАП, яка передбачає відповідальність за порушення вимог фінансового контролю.

До адміністративної відповідальності притягнуто 73 осіб, рішення судів щодо яких вже набрали законної сили.

Переважна більшість правопорушників - депутати місцевих рад, 39 з яких притягнуто до відповідальності за порушення вимог фінансового контролю. 

Так, 30 жовтня 2018 року, постановою Врадіївського районного суду депутата Врадіївської районної ради визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

Прокурором Врадіївського відділу Первомайської місцевої прокуратури у судовому засіданні доведено, що посадовець, будучи суб’єктом декларування, відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції»,  не своєчасно подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік. 

Правопорушника притягнуто до відповідальності  у вигляді штрафу у розмірі 850 грн.

Миколаївським відділом Миколаївської місцевої прокуратури №1 забезпечено участь у розгляді Миколаївським районним судом протоколу відносно голови Яснополянської сільської ради Миколаївського району, який несвоєчасно подав декларацію ще за  2016 рік, подавши її лише у квітні 2018 року.

Суд погодився з позицією прокурора щодо винуватості особи у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-6 КУпАП, та наклав на голову сільської ради штраф у розмірі 850 грн.

Робота на вказаному напрямку триває.

 Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 1742