Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2018

Керівництвом регіональної прокуратури взято участь у нараді Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації (ФОТО)

                          

2 листопада 2018 року заступник прокурора області Анатолій Жмура та начальник профільного відділу прокуратури області Валентин Єфіменко прийняли участь у нараді, в ході якої були обговорені проблемні питання у діяльності слідчих ізоляторів та установ виконання покарань Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації. 

Нарада проходила у державній установі «Миколаївський слідчий ізолятор».

У заході взяли участь начальник Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Олександр Малахов, керівники установ попереднього ув’язнення та виконання покарань вказаного управління.

У своєму виступі Анатолій Жмура наголосив, що питання дотримання конституційних прав громадян, забезпечення належних умов утримання їх у місцях несвободи перебувають під особистим контролем Генерального прокурора Юрія Луценка. Заступник прокурора області звернув увагу присутніх на недопущення порушення конституційних прав в’язнів у місцях несвободи області та приведення умов їх тримання у відповідність до європейських норм та стандартів. Окрему увагу акцентовано на недопущення фактів катування та іншого жорстокого поводження з ув’язненими та засудженими.

З метою покращення діяльності установ виконання покарань області та вжиття додаткових заходів, спрямованих на ефективний захист конституційних прав в'язнів, органами прокуратури області проводяться регулярні перевірки зазначених установ, у тому числі з залученням фахівців контролюючих органів. 

Так, упродовж року, за результатами перевірок, внесено 83 документи реагування, до відповідальності притягнуто 187 службових осіб, звільнено 1 незаконно утримувану особу.

Крім того, учасникам наради продемонстровано відпрацювання спільних дій групи швидкого реагування, Національної гвардії та Національної поліції при груповій непокорі під час етапування ув’язнених із залізничного вокзалу до слідчого ізолятору. 

Стан додержання вимог законів та прав в’язнів у місцях несвободи області перебуває на постійному контролі керівництва регіональної прокуратури.

Прес - служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 1907