Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2018

Органами прокуратури Миколаївщини подовжується наступальна діяльність щодо протидії правопорушенням, пов’язаним з корупцією (ДІАГРАМИ)

                           

Органами прокуратури Миколаївської області упродовж поточного року вжито дієвих практичних заходів у сфері протидії адміністративним правопорушенням, пов’язаним з корупцією та іншим порушенням антикорупційного законодавства.

Так, упродовж 9 місяців 2018 року за погодженням з регіональною прокуратурою спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції в області складено та скеровано до суду 189 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

У розгляді судами справ за протоколами про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, постійно забезпечується участь прокурорів. За результатами розгляду судами справ за вказаними протоколами, адміністративне стягнення у вигляді штрафу накладено на 89 осіб:
-   39 депутатів місцевих  рад;
-   2 посадових осіб органів місцевого самоврядування;
-   24 правоохоронців;
-   6 державних службовців;
-   4 службових осіб інших державних органів; 
- 14 посадових осіб юридичних осіб публічного права. Ще двох депутатів визнано винними у порушенні фінансового контролю. На вказаних осіб накладено штрафи на суму 117 742 грн.

 

Так, Березнегуватським відділом Баштанської місцевої прокуратури забезпечено участь у розгляді судом протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, щодо двох депутатів Висунської сільської ради.

Встановлено, що в порушення вимог чинного законодавства зазначені суб’єкти декларування подали з порушенням строку щорічну електронну декларацію за 2017 рік.

Підтримавши позицію прокуратури, постановами Березнегуватського районного суду депутатів визнано винними у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, та накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу в сумі 850 грн кожному.

Органами прокуратури Миколаївщини у поточному році активно реалізовувались повноваження, передбачені частиною 3 статті 65 Закону України «Про запобігання корупції», у частині реагування на порушення вимог вказаного Закону, виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.

Так,  упродовж 9 місяців поточного року органами прокуратури області, в порядку ч.3 статті 65 Закону, на адреси керівників установ, відомств та організацій внесено 86 документів реагування, за результатами розгляду 67 з яких, до дисциплінарної відповідальності  притягнуто 34 особи. Інші подання перебувають на розгляді.

 

У поточному році за документами реагування органів  прокуратури скасовано 4 нормативні акти органів місцевого самоврядування, прийняті з порушенням вимог Закону України «Про запобігання корупції».

Робота на напрямку продовжується.


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1943