Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2018

У регіональній прокуратурі обговорено додержання прав громадян при застосуванні примусових заходів медичного характеру (ФОТО)

                                 

Керівництвом регіональної прокуратури постійно приділяється увага питанням додержання вимог Конституції України, законів України, міжнародних норм та стандартів стосовно поводження з особами, до яких застосовано примусові заходи медичного характеру.

Так, 2 листопада 2018 року, заступником прокурора області Анатолієм Жмурою за участі заступника начальника управління охорони здоров’я Миколаївської обласної державної адміністрації Оксани Черненко, заступника головного лікаря з медичної частини Миколаївської обласної психіатричної лікарні № 1 Людмили Самсонової, в.о. головного лікаря Миколаївської обласної психіатричної лікарні № 2 Людмили Дженкової проведено оперативну нараду, на якій обговорено стан додержання законів та прав громадян при застосуванні примусових заходів медичного характеру.

Проведення наради обумовлене необхідністю забезпечення у психіатричних закладах області конституційних прав хворих осіб, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, недопущення порушень їх прав шляхом поміщення до відділень з посиленим наглядом.

У ході наради Анатолій Жмура звернув увагу присутніх, що реформування системи медичних закладів, у яких утримуються особи на підставі рішення суду, жодним чином не повинно відобразитись на стані забезпечення їх прав. Окремо звернув увагу на недопущення фактів порушень строку та порядку тримання хворих у психіатричних закладах області.

Учасники наради обговорили проблемні питання забезпечення прав вказаної категорії громадян та узгодили порядок співпраці у вказаній сфері.

Довідково: на території Миколаївської області знаходяться 2 лікарні, де перебувають особи, до яких судом застосовано примусові заходи медичного характеру, а саме: Миколаївська обласна психіатрична лікарня № 1 з відділеннями з загальним наглядом та Миколаївська обласна психіатрична лікарня № 2 з відділеннями з загальним наглядом та одним відділенням з посиленим наглядом. Зокрема, відділення з посиленим наглядом для примусового лікування психічно хворих осіб, що вчинили суспільно небезпечні діяння в стані неосудності, є обособленим структурним підрозділом Миколаївської обласної психіатричної лікарні № 2, і воно розраховано на 40 ліжок. Станом на 02.11.2018 в ньому перебувало 12 осіб, до яких за ухвалами суду застосовані примусові заходи медичного характеру.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2501