Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2018

Депутата Южноукраїнської міської ради притягнуто до адмінвідповідальності за несвоєчасне подання декларації про доходи

                                

Сьогодні, 8 листопада 2018 року, прокурором Южноукраїнського  відділу Первомайської місцевої прокуратури прийнято участь у розгляді Южноукраїнським міським судом протоколу про вчинення адміністративного корупційного правопорушення, депутатом Южноукраїнської міської ради.

Встановлено, що депутат, будучи суб’єктом декларування, в порушення вимог ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», своєчасно не подав декларацію, особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік.

Під час судового розгляду доведено, що вказана особа мала реальну можливість подати своєчасно декларацію та поважних причин, які б могли вплинути на її подачу з порушенням термінів, не було встановлено.

За результатами розгляду зазначеного протоколу Южноукраїнським міським судом підтримано позицію прокурора, особу визнано винною за ч.1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 850 грн.

Нагадуємо, що відповідно до вимог статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» державні службовці та інші суб’єкти декларування, у тому числі і ті, які таку діяльність у минулому році зобов’язані до 1 квітня 2018 року подати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію за 2017 рік.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1822