Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2018

Прокуратура в черговий раз довела, що земля у прибережній захисній смузі Чорного моря не може перебувати у приватній власності

                               

Господарський суд Миколаївської області погодився з доводами прокурора щодо незаконного розпорядження  землями прибережної захисної смуги Чорного моря.

Установлено, що незважаючи на пряму законодавчу заборону, Коблівською сільською радою відчужено у приватну власність підприємства  земельні  ділянки площею 0,34 га вартістю 219 тис грн, розташовані у  прибережній захисній смузі Чорного моря.

З метою усунення зазначених порушень, прокуратурою Миколаївської області ще у 2016 році до господарського суду області пред’явлено позовну заяву в інтересах держави про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради та визнання недійсними договорів купівлі-продажу земель, на підставі яких приватне підприємство протиправно набуло право власності на ділянки. 

Зазначена справа неодноразово розглядалася судами усіх інстанцій.

8 листопада 2018 року господарським судом Миколаївської задоволено позов прокурора та підтверджено факт незаконного відчуження Коблівською сільською радою у приватну власність підприємства земель. 

Звертаємось до органів влади та місцевого самоврядування, а також небайдужих громадян: перетворимо разом Коблеве у курортне містечко, яким пишався би кожен українець, а потік бажаючих гарно відпочити був би нескінченним!

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1961