Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2018

Працівники прокуратури взяли участь у міжнародній конференції (ФОТО)

                              

Досвід працівників прокуратури Миколаївщини вкотре виявився цікавим та позитивним для європейських експертів, які неодноразово запрошують працівників прокуратури до активної участі у міжнародних заходах.

Так, 2 та 3 листопада 2018 року,  в м. Одеса відбулась Міжнародна конференція за темою: "Доступ до правосуддя для вразливих груп населення у кримінальних справах в Херсонській, Миколаївській та Одеській областях", створена за допомогою Ради Європи ГО "Десяте квітня" та проектом "Захисник".

У конференції взяв участь і  прокурор відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення регіональної прокуратури Ігор Сухоребрий.

Основними тезами, які обговорювались на конференції, було  вдосконалення вітчизняного законодавства при наданні правової допомоги через центри вторинної правової допомоги.

Також учасниками обговорено проблемні питання з надання послуг перекладачами при реалізації права на отримання вторинної правової допомоги, основні принципироботи Європейського суду з прав людини, європейські стандарти положень принципу «презумпції невинуватості».


Спікери з Молдови, Естонії та Литви розповіли, як працює гарантована адвокатська допомога в їх країнах та відповіли на запитання українських колег.

Підводячі підсумки конференції, учасники прийшли до висновку, що результатом конференції повинні стати рекомендації щодо покращення доступу до правосуддя для вразливих груп населення у пілотних регіонах України.

У свою чергу прокуратурою області взято на особистий контроль дотримання прав затриманих осіб, а також своєчасне інформування центрів вторинної правової допомоги задля надання юридичної допомоги затриманим особам. Така позиція унеможливлює випадки порушень їх прав. Загалом, з початку року у порядку ст.208 КПК України затримано 343 особи.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2186