Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2018

Суд апеляційної інстанції підтвердив законність вимог прокуратури щодо 7 років позбавлення волі для наркодилера з Братського

                                                 

8 листопада 2018 року Миколаївській апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та залишив у силі вирок Арбузинського районного суду,  яким жителя смт Братське визнано винним у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 307 та ч.2 ст.309 КК України (зберігання з метою збуту, а також у незаконному збуті психотропних речовини, вчиненому повторно, та незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту, вчиненому повторно) та  призначено покарання у виді 7років позбавлення волі.  

У ході судових засідань встановлено, що засуджений, будучи раніше судимим за аналогічні злочини, та перебуваючи на випробувальному терміні, на потачку березня 2018 року, діючи з метою збуту психотропних речовин, по телефону  придбав у невстановленої в ході слідства особи психотропну речовину – 0,03 гр амфетаміну. Продавцем амфетамін було транспортовано до селища Братське, де засуджений її отримав та зберігав при собі з метою збуту.

Крім того, у березні-квітні 2018 року засуджений неодноразово збував психотропні речовини на території селища загальною вагою 0,35 гр амфетаміну та 11 гр канабісу, за що отримував грошову винагороду.  У ході розслідування встановлено три епізоди його злочинної діяльності.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, обвинувачений оскаржив вирок суду першої інстанції до апеляційного суду через невідповідність призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого внаслідок суворості.

Апеляційний суд, погодившись із доводами прокурора, відхилив апеляційну скаргу обвинуваченого, залишивши вирок суду першої інстанції без змін.

Загалом, упродовж поточного року за ст.307, ст.309 КК України засуджено майже 200 осіб, у тому числі так званих «закладчиків» наркотичних засобів у м. Миколаєві.

Закликаємо всіх не бути байдужими у боротьбі з наркоторгівлею, не допускати поширення реклами наркотичних засобів та протидіяти цьому, у тому числі шляхом повідомлення правоохоронних органів, адже саме з Вашою допомогою, збільшується ймовірність скорочення незаконного обігу наркотиків в нашому місті та області.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1619