Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2018

Прокурори дбають про правове виховання студентської спільноти та ознайомлення з професією прокурора, функціями прокуратури (ФОТО)

                          

Працівники регіональної прокуратури продовжують започатковану прокурором області Тарасом Дунасом  роботу стосовно підвищення рівня правової культури серед молоді та ознайомлення з конституційними функціями прокуратури.

Зокрема, 8 листопада 2018 року, прокурор відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури області Андрій Іванов провів зустріч зі студентами  п’ятикурсниками Миколаївського інституту права Національного університету «Одеська юридична академія», який розповів про будні працівників органів прокуратури Миколаївщини та важливість виконання такої конституційної функції як процесуальне керівництво досудовим розслідуванням.

Доповідач детально зупинився на повноваженнях прокурора у кримінальному  провадженні, який є самостійним у своїй процесуальній діяльності.

Діяльність прокурора на стадії досудового розслідування пов'язана не лише із реалізацією наглядових повноважень, а й зі здійсненням функції процесуального керівництва. Визначені кримінальним процесуальним законодавством повноваження прокурора є не просто владними, а владно-розпорядчими. Керуючи роботою слідчого, беручи безпосередньо участь у провадженні слідчих дій, своєчасно вказавши на помилки, що були допущені під час розслідування, прокурор набуває фактичної і юридичної можливості наполегливо обстоювати в суді власні погляди стосовно доведеності факту злочину і винуватості підсудного.

Увагу студентської спільноти звернуто на функціонування Єдиного реєстру досудових розслідувань, до якого вносяться всі дані про хід та результати досудового розслідування.

Під час зустрічі обговорено  важливий обов’язок прокурора всебічно, повно і неупереджено досліджувати обставини кримінального провадження, надавати їм належну правову оцінку та забезпечувати прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень з метою досягнення завдань кримінального провадження.

Студенти активно брали участь у спілкуванні та охоче задавали питання, на які отримували вичерпні відповіді, бо вибір професії — це велика відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше — перед собою, і полягає вона в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. Бо тільки сама людина може побачити, до чого в неї більший хист, до чого відчуває вона покликання.І тут найважливіше — не схибити.

Насамкінець студенти  почули побажання успіхів, старанності та, звичайно, впевненості у своїх силах.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1691