Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2018

За позовом прокуратури з недобросовісного землекористувача до бюджету стягнуто 110 тис грн

                         

Питання законності використання земель на території області продовжує перебувати на постійному контролі органів прокуратури Миколаївщини.

Так, 12 листопада 2018 року Первомайський міськрайонний суд підтвердив правильність позиції органів прокуратури області щодо наявності правових підстав для стягнення до місцевого бюджету 110 тис грн з громадянина за оренду земельної ділянки.

Підставою для заявленого позову слугувало те, що жителем Первомайського району, у порушення вимог діючого законодавства та умов договору, упродовж 2 років не сплачувалась орендна плату за використання земельної ділянки загальною площею 0,7 га, розташована в смт Єланець, внаслідок чого виникла заборгованість на суму у розмірі 110 тис грн.

Встановивши порушення інтересів держави та використовуючи надані повноваження, прокуратура в інтересах Єланецької селищної ради  звернулася до суду з  позовом про стягнення заборгованості з громадянина.

Суд задовольнив позовні вимоги прокуратури та стягнув із землекористувача борг на користь територіальної громади.

Причина зазначеного порушення очевидна — байдужість органів місцевого самоврядування. Стягнення заборговоності за оренду землі з недобросовісних землекористувачів — це резерв, який сприяє розвитку територіальної громади. Закликаємо депутатів сільських, селищних, міських  та районних рад  не бути осторонь цих питань та принципово реагувати на  такі факти у межах своїх повноважень. А органи прокуратури, зі своєї сторони, підтримають таку позицію в частині звернення до суду.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 2274