Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2018

Прокуратурою вкотре доведено обов’язок забудовника сплачувати кошти на створення і розвиток інфраструктури міста Миколаєва

                         

Органами прокуратури області вживаються заходи до стягнення з підприємств — забудовників коштів для створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Миколаєва.

Порушення вимог законодавства України у сфері містобудування, яким передбачено обов’язок осіб, які здійснюють будівництво на території населеного пункту, приймати участь у створенні і розвитку його інфраструктури (пайова участь), а також невжиття міською радою заходів для усунення цих порушень, стало підставою для звернення Миколаївської місцевої прокуратури № 1 до суду з позовною заявою про стягнення майже 260 тис грн коштів пайової участі.

Рішення господарського суду Миколаївської області про відмову у задоволенні цього позову було оскаржено прокурором у апеляційному порядку. За результатами апеляційного розгляду скарги прокурора Південно-західний апеляційний господарський суд (м. Одеса) дійшов висновку про підставність та обґрунтованість позовних вимог та стягнув з підприємства  - забудовника несплачені ним кошти пайової участі.

Загалом у поточному році судами ухвалено рішень про задоволення позовів органів прокуратури області щодо стягнення до  бюджету 12,3 млн грн.

Наявність таких судових рішень забезпечить можливість міській раді використовувати це джерело надходжень для розвитку інфраструктури населеного пункт, у тому числі,  ремонту доріг, розвитку комунікацій біля новобудов, будівництва дитячих садків, шкіл, лікувальних установ.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1706