Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2018

За втручання прокуратури землі сільгосппризначення вартістю 1,4 млн грн будуть повернуті державі

                

16 листопада цього року рішенням Арбузинського районного суду задоволено позовні вимоги заступника керівника Первомайської місцевої прокуратури про визнання недійсними свідоцтв про право на спадщину за законом та повернення державі земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення фермерського господарства площею 50 га вартістю 1,4 млн грн, розташованої на території Благодатненської сільської Арбузинського району.

Так, прокуратурою, за результатами опрацювання стану використання земель на території Арбузинського району встановлено, що у жовтні 2015 року Арбузинською державною нотаріальною конторою фізичним особам видано два свідоцтва про право на спадщину за законом.

Відповідно до таких свідоцтв, фізичними особами оформлено за собою право постійного користування на земельну ділянку для ведення фермерського господарства. У той же час, чинним законодавством успадкування права постійного користування землею не передбачено.

Реагуючи на порушення, прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом, який задоволено в повному обсязі – свідоцтва про право фізичних осіб на спадщину земельної ділянки визнано недійсними та скасовано, зобов'язано таких осіб повернути землі державі.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури
кількість переглядів: 2352