Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2018

Працівники прокуратури продовжують сприяти підвищенню правової культури серед молоді (ФОТО)

                                    

Працівники органів прокуратури Миколаївщини систематично проводять започатковану прокурором області Тарасом Дунасом роботу  щодо підвищення рівня правової культури серед молоді, адже таке  виховання, в першу чергу, спрямоване на формування поважливого ставлення людини до закону.

Зокрема, 15 листопада 2018 року, прокурором Южноукраїнського відділу Первомайської місцевої прокуратури Ольгою Ворушило для учнів  Южноукраїнської гімназії № 1 проведено лекцію на тему: «Булінг: відповідальність за скоєне».

У ході проведення лекції з гімназистами обговорено поняття булінгу, його сторони, форми, мотивацію, наведено конкретні приклади. Особливу увагу прокурор приділила висвітленню питання відповідальності за вчинення таких дій. О. Ворушило наголосила на тому, що зазвичай це явище залишається прихованим, та визначила перелік осіб та органів, до яких можна звернутись у таких випадках. 

Також обговорено питання притягнення до відповідальності неповнолітніх громадян, рівень та структуру злочинності неповнолітніх на території міста Южноукраїнська, характерні риси найбільш поширених видів правопорушень, які вчиняють неповнолітні.

Приймаючи активну участь, учні задавали цікаві питання, які стосувались теми корупції, звернення до Європейського суду з прав людини, особливостей окремих видів злочину. На всі свої питання учасники отримали ґрунтовні та змістовні відповіді.

Ольга Ворушило закликала учнів не тільки не вступати в конфлікт із законами, а й не стояти осторонь негативних явищ у суспільстві. 

Прокурор та педагогічний колектив закладу домовились про проведення спільних заходів під час проведення у грудні поточного року Всеукраїнського тижня права.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1728