Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2018

Миколаївською місцевою прокуратурою №1 продовжено практику спілкування з учнівською молоддю (ФОТО)

                        

Враховуючи непоодинокі випадки фізичного насильства серед неповнолітніх, жорстокого ставлення підлітків до однолітків, з метою запобігання цьому негативному явищу, 16 листопада 2018 року прокурором Миколаївської місцевої прокуратури №1 Андрієм  Тищенком проведено бесіду зі 150 учнями  сьомих та восьмих класів Миколаївської гімназії №2 на тему: «Булінг: що це таке, як себе захистити та відповідальність за скоєне».

Прокурор довів до відома учнів основні положення законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу», ухваленого Верховною Радою України 02.10.2018, зокрема, щодо можливого встановлення у найближчий час адміністративної відповідальності за булінг неповнолітніми та їх батьками, а також за його приховування працівниками навчальних закладів. 

Школярі дізналися про форми та види булінгу, способи захисту від нього, підстави виникнення та види відповідальності за фізичне насильство, агресію у будь-якій формі або будь-які інші дії, вчинені з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати особу своїм інтересам, що мають ознаки свідомого жорстокого ставлення (булінг).

Андрій Тищенко звернув увагу дітей на той факт, що пасивне спостереження за знущаннями і бійкою надихає кривдника продовжувати свої дії. Свідки події повинні захистити жертву насильства і за необхідності покликати на допомогу дорослих.

Наостанок прокурор акцентував увагу підлітків на тому, що лише слабка духом людина має прагнення знущатися над іншими, може підняти руку на свого ближнього, завдати тілесних ушкоджень. “Сильна людина завжди вирішить будь-яку проблему гідно, захищаючись силою думки та слова. Створення компаній підлітків, які пропагують шкідливі звички, провокують протиправну поведінку, як то спричинення тілесних ушкоджень своїм одноліткам, що теж являється формою булінгу, є неприпустимим.  Жоден неправомірний вчинок не залишається безкарним, - наголосив А.Тищенко.

Сьогодні, 20 листопада, відзначається Всесвітній день дитини. Саме у цей день у 1959 році Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а в 1989 році – Конвенцію про права дитини. Позиція прокуратури - кожен повинен знати свої права та обов'язки — проінформований, значить озброєний.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1
кількість переглядів: 1726