Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2018

Від правосвідомої нації залежить майбутнє країни — прокурори продовжують просвітницьку роботу серед молоді (ФОТО)

                      

Працівниками Первомайської місцевої прокуратури продовжується просвітницька робота серед школярів навчальних закладів, яка спрямована на набуття ними необхідних знань у сфері правознавства.
Зокрема, 15 листопада 2018 року прокурором Кривоозерського відділу місцевої прокуратури Наталією Дулдієр проведено лекцію серед школярів 11 класів Кривоозерської ЗОШ І – ІІІ ступенів №1 на тему «Профілактика правопорушень серед неповнолітніх. Запобігання злочинності та корупції».

Неповнолітнім було роз’яснено поняття «правопорушення», «профілактика», «корупція», інші правничі поняття, з метою правильного розуміння значення цих слів,  проведено співбесіду щодо правильного розуміння цих термінів. За результатами обговорення, учням наголошено на комплекс заходів, спрямованих на подолання правопорушень та недопущення їх вчинення.

Крім того, прокурором наголошено на неприпустимість вчинення злочинів неповнолітніми, повідомлено про найбільш характерні випадки дитячої і підліткової злочинності на території Кривоозерського району, вказано про негативні наслідки таких неправомірних дій.

- Просвітницька діяльність з боку правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування серед  дітей та молоді має дуже важливе значення, адже саме діти – це наше майбутнє і від них буде залежати добробут та злагода в державі. Формування вірного уявлення про світ, процеси і прояви, які в ньому відбуваються, понять «добре» і «погане» у наш час має дуже суттєве значення. Адже те, що зрозуміють і вивчать діти зараз, стане нашою реальністю у майбутньому, - підкреслила Н.Дулдієр.

Загалом, упродовж 2018 року прокурорами Первомайської місцевої прокуратури проведено майже 20 заходів, якими охоплено 600 дітей.

Нагадаємо, захід проведено у рамках започаткованої Генеральним прокурором Юрієм Луценком практики проведення освітніх проектів та заходів з метою формування у молоді правомірної поведінки, самодисципліни, поваги прав інших людей, усвідомлення юридичної відповідальності за правопорушення. Подібні зустрічі за ініціативою прокурора області Тараса Дунаса працівники органів прокуратури області проводитимуть і надалі.


За інформацією Первомайської місцевої прокуратури
кількість переглядів: 1961