Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2018

За апеляційною скаргою прокурора вбивцю засуджено до суворішої міри покарання

                                    

За принципового реагування прокуратури Миколаївської області в апеляційному порядку переглянуто вирок стосовно 47-річного мешканця Вітовського району,   обвинуваченого у вбивстві, вчиненому особою, яка раніше вчинила вбивство (п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України).

У ході судового розгляду встановлено, що 19.12.2017, у вечірній час, обвинувачений  перебував за місцем свого проживання та розпивав алкогольні напої зі своїм знайомим. Під час цього між ними виник конфлікт, в ході якого у обвинуваченого виник умисел на позбавлення життя потерпілого. Реалізуючи злочинний умисел, чоловік схопив зі столу кухонний ніж та наніс ним два удари в область шиї та три удари в область грудної клітини потерпілого, від яких він помер.  

Зловмисник раніше вже був двічі засуджений, зокрема, останнього разу за умисне вбивство до 9 років позбавлення волі та був звільнений умовно-достроково.

Вироком Жовтневого районного суду Миколаївської області від 13.06.2018 обвинуваченого визнано винним за засуджено до 12 років позбавлення волі.

Не погодившись із вироком суду в частині призначеного покарання з підстав невідповідності призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення, прокурором, який підтримував обвинувачення в суді та наполягав на максимальному строковому покаранні, внесено апеляційну скаргу з вимогою скасувати вирок суду першої інстанції та ухвалити новий.

Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Херсонського апеляційного суду визнала обґрунтованими доводи прокурора про м’якість покарання, призначення його судом першої інстанції без належного врахування обставин кримінального правопорушення, його наслідків, підвищеної суспільної небезпеки вчиненого злочину особою, яка раніше засуджувалася за вчинення умисного вбивства та була звільнена від відбування покарання умовно – достроково.

Вироком Херсонського апеляційного суду від 20.11.2018 обвинуваченому призначено більш суворе покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років, який набрав законної сили.
 
Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 1800