Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2018

Прокуратура вимагає повернути державі чергові земельні ділянки чорноморського узбережжя вартістю 1,1 млн грн

                        

Органи прокуратури області продовжують наступальну роботу щодо незаконного використання земельних ділянок на узбережжі Чорного моря. 

Так, Миколаївська місцева прокуратура №1 у судовому порядку вимагає скасувати незаконне розпорядження Березанської райдерадміністрації, яким передано у приватну власність громадян чотири земельні ділянки загальною площею 0,36 га вартістю 1,1 млн. грн., розташовані в межах пляжної зони узбережжя Чорного моря на території Рибаківської сільської ради Березанського району, із зобов’язанням повернути їх у власність держави.

Підставами для пред’явлення позовів стало їх відведення з грубим порушенням земельного, водного та містобудівного законодавства. 

Крім того,  спірні земельні ділянки розташовані на відстані 11-16 метрів від зрізу води.

Відтак, реагуючи на порушення, місцева прокуратура в інтересах держави в особі Миколаївської обласної державної адміністрації звернулась до суду з відповідними позовами.

Змушені визнати, що робота органів місцевого самоврядування щодо виявлення та припинення подібних порушень відсутня. Розраховуємо на ваші активні дії, а не займати лише споглядацьку та очікувану позицію. 

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1871