Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2018

Прокуратурою виявлено факти порушення вимог законодавства при оплаті праці засудженим

                             

Первомайською місцевою прокуратурою, в ході проведення перевірки державної установи «Арбузинська виправна колонія № 83» Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, встановлено суттєві порушення вимог кримінально-виконавчого та трудового законодавства щодо оплати праці засуджених, які виявили бажання працювати.

Зокрема встановлено, що в установі використовується праця 25 засуджених, з якими у відповідності до законодавства про працю не укладено відповідні трудові договори, в зв’язку з чим до бюджету не слачуються податки, а засудженим не зараховується трудовий стаж.

Враховуючи зазначене, 21.11.2018 розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 172 КК України - грубе порушення законодавства про працю.

Довідково: на даний час в ДУ «Арбузинська виправна колонія № 83» утримується 249 осіб. За результатами проведених перевірок в установі місцевою прокуратурою внесено 7 документів реагування, до відповідальності притягнуто 44 службові особи.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2041