Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2018

Щойно звільнившись з місць позбавлення волі знову за старе — до 10 років тюрми засуджено жителя Криму

                              

Первомайською місцевою прокуратурою в суді доведено провину раніше неодноразово судимого за вчинення корисливих злочинів 25-річного жителя Автономної республіки Крим у вчиненні двох розбійних нападів.

Установлено, що на початку січня 2018 року зловмисник, щойно звільнившись з місць позбавлення волі, де відбував покарання у вигляді 7 років позбавлення волі за скоєння розбійного нападу, знову скоїв аналогічні злочини.

Так, 12 лютого 2018 року, у вечірній час молодик, перебуваючи в одному з торговельних павільйонів міста Первомайськ, погрожуючи продавчині розправою та демонструючи реальність своїх погроз приставивши ножа до шиї жінки, заволодів наявними у касі павільйону грошовими коштами в сумі 300 гривень.

Не припинивши свою злочинну діяльність та реалізуючи умисел на відкрите заволодіння майном, 16 лютого цього року, у нічний час, побачивши на одній з вулиць жінку, яка поверталася додому, зловмисник напав на жінку ззаду та, з метою подолання опору, спричинивши ножем різану рану підборіддя потерпілої дістав з її кишені та заволодів мобільним телефоном.

Завдяки належній та скоординованій діяльності оперативних підрозділів та процесуального керівника Первомайської місцевої прокуратури у цей же день, 16 лютого 2018 року, розбійника затримано, оголошено йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 187 КК України та взято під варту.

23 листопада 2018 року Первомайським міськрайонним судом, завдяки чіткій позиції державного обвинувача та достатній доказовій базі,  підтримано принципову позицію місцевої прокуратури — зловмисника визнано винним у скоєнні інкримінованих злочинів та призначено максимальний строк покарання у вигляді позбавлення волі на 10 років з конфіскацією майна.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1920