Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2018

Регіональною прокуратурою здійснено позаплановий візит до Снігурівської виправної колонії (ФОТО)

                               

Керівництвом регіональної прокуратури, за запровадженою Генеральною прокуратурою України практикою, продовжуються  раптові особисті виїзди до місць позбавлення волі.

Так, 26 грудня 2018 року, заступником прокурора області Анатолієм Жмурою спільно з начальником відділу прокуратури області Валентином Єфіменком здійснено позаплановий виїзд до державної установи «Снігурівська виправна колонія № 5» Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України з метою перевірки додержання прав засуджених та ув’язнених, які тримаються у зазначеній установі.

Перебуваючи на режимній території, прокурорами здійснено обхід житлових та дисциплінарних приміщень установи, приміщень харчоблоку та дільниці слідчого ізолятору.

У ході візиту до зазначеної установи, прокурорами прокуратури області виявлено порушення вимог законодавства про працю, режимних вимог та санітарних норм.

Також у камерах для тримання осіб, засуджених до арешту, безпідставно утримувалось 2 ув’язнених, у зв’язку з чим, за вказівкою заступника прокурора області, їх переведено до камер дільниці СІЗО.

За результатами візиту, заступником прокурора області А. Жмурою керівництву установи вказано на наявні порушення законодавства з вимогою їх негайного усунення, а також звернуто особливу увагу на необхідність неухильного дотримання працівниками установи виконання покарань покладених на них обов’язків щодо забезпечення гарантованих державою прав і свобод громадян, свободу яких обмежено та недопущення приниження людської гідності засуджених.

Зважаючи на виявлені порушення вимог законодавства, керівництву установи вказано на необхідність їх невідкладного усунення.

Також, у ході візиту до установи працівники регіональної прокуратури поспілкувались з в’язнями та роз’яснили вимоги законодавства щодо порядку відбування покарання.

Окрім того, Анатолієм Жмурою здійснено особистий прийом засудженого, який утримується у вказаній установі. Питання, яке турбувало в’язня, стосувалося його листування з Вищим спеціалізованим судом України. З даного питання заступником прокурора області надано вичерпну відповідь з роз’ясненням законодавства та рекомендаціями.

З огляду на важливість забезпечення додержання конституційних прав громадян у місцях позбавлення волі, ці питання постійно перебувають у полі зору керівництва регіональної прокуратури, у зв’язку з чим проведення таких перевірок проводитиметься і надалі.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1687