Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2018

Органи прокуратури Миколаївщини продовжують працювати у штатному режимі

                         

Від сьогодні набув чинності Закон України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», відповідно до якого вводиться особливий правовий режим воєнного стану, строком на 30 діб до 14 години 00 хвилин 26 грудня 2018 року, у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

У зв’язку з цим, у регіональній прокуратурі проведено оперативну нараду, на якій детально опрацьовані положення відповідного законодавства та визначено шляхи його чіткого та безумовного виконання.

Роз’яснюємо, що правові засади діяльності органів державної влади, військового командування, військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій в умовах воєнного стану, гарантії прав і свобод людини і громадянина та прав і законних інтересів юридичних осіб регулюються Законом України «Про правовий режим воєнного стану».

Зокрема, ст. 10 Закону визначено, що у період воєнного стану не можуть бути припинені повноваження у тому числі судів, органів прокуратури України, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування, та органів, підрозділи яких здійснюють контррозвідувальну діяльність.

Таким чином, із введенням воєнного стану органи прокуратури Миколаївщини продовжують виконувати свої функції та повноваження відповідно до ст. 131-1 Конституції України, ст. ст. 22-26 Закону України «Про прокуратуру» та реагувати на порушення національного законодавства без будь-яких особливостей, новел чи застережень.

Окрім іншого, Законом України «Про правовий режим воєнного стану» визначено, що правосуддя на території, на якій введено воєнний стан, здійснюється лише судами. На цій території діють суди, створені відповідно до Конституції України та створення надзвичайних і особливих судів не допускається.

Прийоми громадян проводяться згідно раніше затверджених графіків. Також продовжують працювати телефони “гарячих ліній”: (0512) 47-25-57 та (0512) 47-09-11.



Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1658