Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2018

За сприяння регіональної прокуратури Миколаївський СІЗО відвідали студенти та викладачі Чорноморського національного університету ім. П.Могили (ФОТО)

                         

Прокуратура Миколаївської області продовжує започатковану Генеральною прокуратурою України та Міністерством освіти і науки України практику проведення освітніх проектів та заходів з метою формування у молоді правомірної поведінки, самодисципліни, поваги прав інших людей, усвідомлення юридичної відповідальності за правопорушення.

Зокрема, 29 листопада 2018 року,  за ініціативи декана юридичного факультету Чорноморського національного університету ім. П.Могили Дмитра Січка та за сприянням керівництва регіональної прокуратури 21 студент зазначеного навчального закладу та їх викладачі відвідали Миколаївський слідчий ізолятор.

Захід проведено у межах вивчення дисципліни “Кримінальний процес” та його метою є ознайомлення студентів з порядком виконання запобіжного заходу  у вигляді тримання під вартою.

Гості залишили особисті речі, мобільні телефони та гроші у камері схову і в супроводі адміністрації установи попрямували на «закриту» територію.

Захід відбувся у формі діалогу між студентами та представниками адміністрації СІЗО і регіональної прокуратури – заступником начальника Миколаївського слідчого ізолятору із соціально- виховної та психологічної роботи Максимом Дроздом та прокурором відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру Олесею Осипенко.

Студенти мали нагоду побачити порядок і умови утримання в’язнів в СІЗО, дізнатись про режим, який діє в установі, про права і обов’язки підслідних та підсудних, про обмеження, які у ній діють, порядок надання побачень з рідними, а також заглянути в камери, оглянути навчальний клас, де здобувають знання неповнолітні в’язні.

Для студентів такий візит до режимного об’єкту був першим, і тому всі ставили питання до працівників даної установи, аби дізнатися більше про їх роботу, умови  і категорії осіб, що там перебувають.

- Ми зрозуміли для себе багато: що це за об’єкт, як він працює, чим займаються особи, які чекають на рішення суду... Тому, доречно зазначити, що ми дуже вдячні за те, що змогли відвідати Миколаївський слідчий ізолятор і впевнені, що отримані знання допоможуть нам у подальшому розвитку становлення професійними юристами! - поділилася своїми враженнями Анастасія Купенко, студентка 2-го курсу.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1907